报告人:李一光博士

时间:2018年10月12日(星期五)上午9:30

Time: 9:30am,October12, 2018

地点:长安校区动力与能源学院大楼225会议室

Place: Conference room 225, School of Power and Energy

Topic: Gas turbine education and research at Cranfield University

主题:克兰菲尔德大学的燃气轮机教育与研究

Introduction:

The presentation will give you a brief introduction of Cranfield history, Cranfield postgraduate education and research activities on gas turbine technology, in particular on gas turbine performance simulation, gas path diagnostics, novel cycles and experimental research.

简介:

本报告将简要介绍克兰菲尔德大学的历史以及本校关于燃气轮机技术的研究生教育和科研活动,特别是涡轮性能仿真、燃气路径诊断、新循环以及实验研究。

Speaker’s Biography

Dr.Yi-Guang Li, is the Director of Gas Turbine Performance and Diagnostics Applications and Reader working in the Centre for Propulsion Engineering, School of Aerospace, Transport and Manufacturing, Cranfield University in the UK.

He has published more than 100 technical papers in international journals and conferences. He is a fellow of ASME and a fellow of Higher Education Academy of United Kingdom. He is the current Chair of the Industrial and Go-generation Committee and the past Chair of the Cycle Innovations Committee of ASME Turbo Expo conference. He is member of Project Board of European Turbine Network (ETN).

报告人简介

李一光博士是英国克兰菲尔德大学航空、运输与制造学院下属的燃气涡轮性能与诊断应用的主管、推进工程中心的教授。

李博士已经于国际期刊与会议上发表了百余篇科技论文,同时他是ASME会士以及英联邦高等教育学术委员会会士。李博士现任ASME涡轮技术会议工业与热电联产委员会主席,曾任ASME涡轮技术会议循环创新委员会主席。同时他也是欧洲涡轮网络项目董事会的成员。